BLOG

10 Kesalahan SEO Apabila Menulis Entry Blog. Tips SEO.

Hi, Dah lama rasa tak bagi tips blogging. Hehe. Selepas setahun lebih saya berkecimpung dalam pembinaan Website, dan baru sahaja buka service untuk Revamp Blog WordPress, ada beberapa kesalahan yang perlu diperbaiki oleh seorang blogger dalam penulisan. 10 Kesalahan Blogger Apabila Menulis Blog ini sering dilakukan. Dan memang akan effect SEO.. ada yang beria buat …

10 Kesalahan SEO Apabila Menulis Entry Blog. Tips SEO. Read More »

GempakBox Hosting Terbaik Pilihan Blog Saya! Tak Banyak Masalah!

Assalamualaikum… Rasanya dah setahun lebih saya guna GempakBox hosting. Sebelum ni saya pakai Netkl! Memandangkan saya tak mampu nak bayar NetKL dah untuk hosting blog saya dulu. Lagipun sekarang saya kurang aktif berblog personal sebab ada banyak blog lain kena handle. Tapi saya masih mengharapkan hosting saya boleh tampung trafik yang tinggi kalau ombak rindu …

GempakBox Hosting Terbaik Pilihan Blog Saya! Tak Banyak Masalah! Read More »

Mencari Social Media Marketing Consultant Kami ada jawapan 2

Mencari Social Media Marketing Consultant? Kami ada jawapan!

Tak sangka kan, 8 tahun aku belajar akaun dengan cita-cita nak jadi akauntan, tapi akhirnya saya jadi Social Media Consultant. Memang tak pernah terfikir. Saya baru je kerja secara official. Alhamdulillah. Rezeki ke arah ini, mungkin kerana minat saya terhadap blog, internet marketing dan juga bahagian teknikal. Apa Social Media Marketing Consultant Buat? Bagi anda …

Mencari Social Media Marketing Consultant? Kami ada jawapan! Read More »

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Pengantin Murah

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Murah

Assalamualaikum.. Untuk menjimatkan kos kahwin along saya dan kakak saya, kad kahwin saya design sendiri. Idea kad kahwin kami brainstorm minta pandangan keluarga. Dari dulu lagi saya dah angan-angan nak deisgn kad kahwin untuk adik beradik saya yang akan kahwin. Alhamdulillah. Termakbul juga hasrat tuh. Tempahan Kad Kahwin Depan Belakang Mula-mula saya design buat design …

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Murah Read More »

Iphone 5S Impian Setiap Blogger-2

iPhone 5s gadget impian setiap blogger

Assalamualaikum.. Setiap tahun mesti ada segmen “Hidup Untuk Memberi” dari Denaihati. Alhamdulillah. Semakin murah rezeki Team Denaihati. Tahniah. Untuk tahun ni, team Denaihati bermurah hati lagi untuk memberi tiga (3) buah Iphone 5S untuk blogger melalui “iPhone 5s impian setiap blogger”. Sesiapa yang memiliki blog ada peluang untuk menang satu (1) Iphone 5S. Tak kira …

iPhone 5s gadget impian setiap blogger Read More »

Top Blogger Malaysia 2014 di sepetang bersama blogger

Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014

Assalamualaikum.. Setelah dua minggu sudah Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014 diadakan. Baru aku berkesempatan nak update. First, aku nak ucap terima kasih kat Kak Nur Istimewa sebab sudi bagi aku replace tempat dia. Aku tak daftar pun sebab dengna yakinnya aku rasa tak dapat pergi sebab aku baru start intern. Rupa-rupanya, banyak pula masa terluang …

Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014 Read More »

Scroll to Top