Mencari Social Media Marketing Consultant? Kami ada jawapan!

Mencari Social Media Marketing Consultant Kami ada jawapan 2

Tak sangka kan, 8 tahun aku belajar akaun dengan cita-cita nak jadi akauntan, tapi akhirnya saya jadi Social Media Consultant. Memang tak pernah terfikir.

Saya baru je kerja secara official. Alhamdulillah. Rezeki ke arah ini, mungkin kerana minat saya terhadap blog, internet marketing dan juga bahagian teknikal.

Apa Social Media Marketing Consultant Buat?

Bagi anda yang nak tahu, Social Media Marketing Consultant bagi khidmat pemasaran di social media terutama bagi syarikat yang ingin tingkatkan product awareness, tingkatkan sales ataupun hebahan promosi produk anda.

Social media termasuk medium Facebook, Instagram, Google dan blog. Semua pemasaran kami akan handle untuk anda. Jadi tak perlu risau lagi pasal bahagian marketing.

Saya tahu ramai pernah dengar mengenai Google Adwords, dan juga FB ads tapi tak ramai yang pandai guna. Kalau pandai guna pun, sales tak capai mungkin sebab tersilap steps!

Ini la masa nak hire professional Google Adwords dan juga FB ads supaya apa yang anda belanja untuk iklan-iklan ni dapat pulangan setimpal!

Boleh tengok contoh ini yang digunakan oleh Klinik Pemasaran Online Che Mat.

Mencari Social Media Marketing Consultant Kami ada jawapan 3 delimaz
Web Developement pun termasuk sekali!

Dengan skills yang ada, che mat berjaya buat kedudukan Pembekal Me Kuning Halal, Delimaz berada di tangga kedua untuk keywords pembekal mee kuning di agen carian google.

Mencari Social Media Marketing Consultant Kami ada jawapan 2
Facebook Ads!

Ini adalah report Facebook Ads yang digunakan oleh Che mat untuk client!

Promosi di Social Media penting.. Kenapa?

Untuk brand awareness, promosi di Social media memang penting. Nak iklan di tv sekarang memang mahal. Nak iklan di paper satu bahagian pun kos cukup tinggi.

Sekarang, kalau tengok semua medium surat khabar dah beralih ke internet. Semua dah baca berita di Facebook, semua tengok iklan di Instagram. Berapa % sahaja yang masih membeli surat khabar. Yang lain semua dah guna medium internet termasuk la syarikat surat khabar.

Ini menunjukkan kalau iklan di social media ia lebih mudah dan cepat tersebar serta lebih meluas. Kerana pengguna social media setiap hari bertambah sehingga ada yang addictive!

Kelebihan Social Media Marketing Consultant marketingprofs
Kelebihan Social Media Marketing Consultant Foto kredit : marketingprofs.com
Mencari Social Media Marketing Consultant. jattmarketer
Traditional vs Social Media. Which one you will choose? Foto kredit : jattmarketer.com
Ini la yang saya buat sekarang ni. Jadi consultant, buat website dan macam-macam. Best! Memang penting social media marketing sekarang.. Jumpa orang yang betul, supaya ia berbaloi.. antaranya Che Mat! Memang selalu bagi tips!. Jangan lupa kasi like dan follow facebook Che Mat.. ->  Klinik Pemasaran Online Che Mat.    

2 thoughts on “Mencari Social Media Marketing Consultant? Kami ada jawapan!”

  1. Ramai bisnessmen menggunakan medium sosial media yang kosnya sgt berbaloi.

    Banyak penjimatan kos kalau gunakan sosial media sebagai medium pengiklanan dan medium Branding.

Leave a Reply

Scroll to Top