Month: December 2012

Cara Berdiet Yang Berkesan Tanpa Ubat Ubatan Yang Boleh Di Amalkan

Assalamualaikum… Cuti seminggu, balik rumah… perkara pertama kena adalah… aku yang semakin berisi dan gemuk.. Mama yang tegur .. Katanya susah la nanti nak buat baju.. Erkk.. Ini lah hasilnya bila orang yang tersayang dekat ngan aku.. Hari hari ajak makan.. dan kejap kejap makan.. aku apa lagi.. nafsu tuh naik mendadak.. apa yang disua …

Cara Berdiet Yang Berkesan Tanpa Ubat Ubatan Yang Boleh Di Amalkan Read More »

Dunia Hampir Kiamat

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera… “Dunia semakin hampir menuju kiamat.” Itulah yang dikatakan oleh sekumpulan saintis yang bergelar Kumpulan Saintis Atom (BAS). Mereka juga menyatakan tiada langkah yang mencukupi untuk menghentikan pertambahan bilangan senjata nuklear sebagai punca pergerakan jam berkenaan. Dalam kisah lain pulak, tahun 2012 diramalkan akan menjadi antara 10 tahun yang paling panas …

Dunia Hampir Kiamat Read More »

Video History Channel Exclusive Kisah Perjalanan Datuk Siti Nurhaliza

Video kisah perjalanan Datuk Siti Nurhaliza telah pun di keluarkan hari ini.. History Channel telah membuat penerbitan segala kisah mengenai Datuk Siti semasa hari jadi beliau beberapa hari lepas.. Aku tertunggu video ni.. akhirnya, ada di youtube.. Jom tengok perjalanan Datuk Siti Nurhaliza sepanjang bergelar penyanyi tanah air.. Promosi L’oreal untuk mereka yang suka Make …

Video History Channel Exclusive Kisah Perjalanan Datuk Siti Nurhaliza Read More »

Benarkan Pelajar Pakai Tudung

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera… Kira-kira 200 aktivis pertubuhan Islam Thailand berkumpul di Bangkok untuk memprotes perjudis terhadap pelajar yang memakai tudung di sekolah Buddha. Sekolah Menengah Wat Nong Jok menarik balik pengharaman pemakaian tudung tahun lalu tetapi pelajar mendakwa mereka masih dipaksa membuka tudung oleh guru mereka. Pihak sekolah berkata, tudung diharamkan kerana bangunan …

Benarkan Pelajar Pakai Tudung Read More »

Malaikat tak masuk rumah ada patung manusia, binatang

Assalamualaikuam… Perkongsian dari norfanil dot com persoalan mengenai patung dan gambar patung yang ada di rumah.. jom kita baca artikal dari Harian metro har ini.. Soalan: APAKAH jenis gambar atau objek yang dibolehkan untuk diletakkan di dalam rumah? Ini kerana saya difahamkan haram mempamerkan gambar atau patung di rumah selain malaikat rahmat juga tidak akan …

Malaikat tak masuk rumah ada patung manusia, binatang Read More »

Al-Quran Flash Version..

Assalamualaikum.. The Holy Al-Quran version FLASH is available now.. Really interesting to those who are using an software in their laptop to read Al-Quran every where.. Now you can try this at Al-Quran Flash dot com.. Click here to read it Al-Quran in FLASH : http://www.quranflash.com/en/quranflash.html

Resepi Tat Nenas

Ini resepi tat nenas sempena raya.. hehe.. baru je wat sat tadi.. hehe.. Tat nenas antara kuih raya faveret setiap tahun.. Memang tak lengkap tak buat. Ini antara kuih raya yang paling cepat habis. Hehe. Kalau tak rajin nak buat, memang main tunjuk kat kedau, Tapui tak mudah nak cari yang sedap sebenarnya. Kena pandai …

Resepi Tat Nenas Read More »

Koleksi Soalan PERCUBAAN SPM 2011 seluruh Negeri

***UPDATED!!! 30/09/2011*** KOLEKSI SOALAN TRIAL SPM 2011 Kertas Percubaan SPM  Negeri Sabah 2011 Bahasa Melayu – Kertas 1 Kertas 2 Kertas Percubaan SPM Melaka 2011 Chemistry Q&A Kertas Percubaan SPM Pulau Pinang 2011 Sejarah Q&A Kertas Percubaan SPM  Wilayah Persekutuan 2011 Bahasa Melayu – Kertas 1 Kertas 2 Kertas Percubaan SPM  Negeri Johor 2011 Bahasa …

Koleksi Soalan PERCUBAAN SPM 2011 seluruh Negeri Read More »

Scroll to Top