Month: June 2013

Contact Lens Silau

Assalamualaikum… Contact lens silau.. perempuan memang suka pakai contact lens.. Dulu cik Norfa pun selalu pakai contact lens korea, then di tegah oleh someone sebab selumber badak je tidur pakai contact lens. Bahaya tau.. lagi lagi contact lens korea.. Then disebabkan tak suka pakai spek, terpaksa beli contact lens transprent.. Murah pon murah. Tapi ada …

Contact Lens Silau Read More »

Berbuka Puasa di D’Arab Cafe, TTDI Jaya Shah Alam

Assalamualikum.. Fuh, akhirnya terlaksana juga niat nak makan nasi Arab. Memandangkan sekarang bulan Sya’ban ramai kawan kawan cik Norfa berpuasa sunat. So untuk 1 hari harituh, hari isnin niat sebenarnya nak gi makan steamboat, tapi tutup pulak (pelikkan tutup ari isnin) .. Then ada idea nak gi berbuka puasa dengan Nasi Arab di Aroma Hijrah, …

Berbuka Puasa di D’Arab Cafe, TTDI Jaya Shah Alam Read More »

Laksa Goreng The Humble Chef, Plaza Damansara

Assalamualaikum.. Ayuk.. Hari ni kita cakap pasal bab makanan lagi.. Hehe.. Kisahnya mengenai The Humble Chef, Plaza Damansara. Tak pernah datang pun kat sini, tapi minggu lepas, kak liza bawak cik Norfa makan kat sini.. Kecian kak Liza asyik belanje saya je.. Lepas ni dapat duit advertorial saya belanje kak Liza lak ye.. hehehe.. (waiting….and …

Laksa Goreng The Humble Chef, Plaza Damansara Read More »

Pentingkah Sijil Penyertaan?

Assalamualaikum.. Masih ingat lagi entry ini mengenai University Malaya Student Website Competition 2013? Saya masuk penyertaan, tapi secara peribadinya mungkin tak memenuhi ciri ciri yang diingin kan kerana masalah teknikal blog ini di bahagian menu navigation. Selepas tarikh tutup penyertaan baru lah selamat beli theme ni dan masalah tuh selesai dengan jayanya.. Cuma agak pelik, bila …

Pentingkah Sijil Penyertaan? Read More »

Bila Tidak Pandai Jaga Hati Pasangan

Assalamualaikum… Hahaha… Agak best sikit hari ni… Lately asyik post ayat ayat jiwang je keluar kat fanpage Norfanil_xoxo… Bukan apa, saja lepas stress sambil motivate diri sendiri.. Tapi normal la.. nasihat orang bukan main.. tapi diri sendiri susah jugak nak buat… Disebabkan status status cinta yang banyak sangat kat fanpage, ada seorang pembaca yang bertanya …

Bila Tidak Pandai Jaga Hati Pasangan Read More »

Jodoh itu Milik Allah, Jangan Terlampau Mengharap

Assalamualaikum… Semua orang duk sibuk gi kenduri sana sini, Cik Norfa pun sama duk merewang sekali. Sumpah penat!!.. Nanti kahwin amik catering je la.. Melainkan kalau Kahwin sendiri.. Bukan nya pengantin kena rewang kan.Orang lain..betol tak? hehehe.. Kebetulan pulak, Cik Norfa tanya mama  pasal orang yang nak datang meminang kakak cik Norfa.. ada la 2 …

Jodoh itu Milik Allah, Jangan Terlampau Mengharap Read More »

Scroll to Top