Skip to main content

Hi,

Alhamdulillah, first time dapat tengok konsert live Dato’ Siti Nurhaliza. Dan boleh kira ini juga pertama kali sambut hari ibu bersama Siti Nurhaliza.

Selama ni memang admire gila dengan Dato’ Siti Nurhaliza bila tengok video-video nyanyian live dia. Takkan bosan tengok dia nyanyi live sebab Dato’ Siti punya style memang live takkan sama dengan dalam CD. Itu yang aku respect.

Mother’s Day Miracle Night dibawakan oleh OMG Fest!

OMG Fest penganjur Mother’s Day Miracle Night with Dato’ Siti Nurhaliza dengan penaja utama iaitu Nouvelles Visages (NV). Beberapa penaja lain termasuk la Laurea Home Furnishing, Que Tres Hermanos Hadiah (Pakaian Anak-anak yatim), Cool Hijab, SimplySiti, Pak John Steamboat & Yong Tao Foo, Kaio Studio dan Hai Blogger.

Boleh dikatakan full house juga la walaupun harga dari RM399 hingga RM999 untuk seorang. Ada yang bawa ibu duk di meja VVIP lagi.!

Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza -1

Makan Malam Hari Ibu Bersama Siti Nurhaliza

Pembukaan Malam Hari Ibu diserikan peragaan fesyen dan juga pengenalan barangan kecantikan dari Nouvelles Visages (NV).

Turut menyerikan majlis adalah persembahan nasyid dari anak-anak yatim Pusat Jagaan Budaya Harapan.  Seramai 30 orang anak-anak yatim dijemput untuk memeriahkan majlis ini dan sebahagian dari kutipan makan malam ini akan didermakan kepada mereka.

Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza -4

Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza -2

Nabil dan Angah Raja Lawak muncul sebagai hos pada malam tersebut. Sebuah lagu didendangkan oleh Angah dan Nabil iaitu Malaikat.

Memang sesuai sangat diaorang berdua ni, boleh katakan malam tu hangat dengan lawak jenaka mereka.

Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza -5

Pada malam makan malam bersama Dato’ Siti Nurhaliza, beliau muncul dengan dress hijau. Serius, Dato Siti dari dulu memang maintain cantik. Dan persembahan pembukaan Dato’ Siti dengan lagu yang bertajuk Aku!

9 dari 10 lagu nyanyian Dato’ Siti Nurhaliza malam Mother’s Day Miracles Night.

1- Aku 2 – Warna Dunia 3- Ibu Engkau Ratu Hatiku 4- Umi 5- Air Mata Ibu (soon) 6- Empat Dara (soon) 7- Ayo Mama ft. Nabil & Angah (soon) 8- Jaga Dia Untukku 9- Terbaik Bagimu

Full video boleh tengok di Channel Youtube Nil Escape.

Dari dulu sampai sekarang, Siti Nurhaliza tetap maintain bagi persembahan terbaik setiap kali buat konsert!. Malam ni juga Dato’ Siti Nurhaliza tunjuk bakat memasak diatas pentas sambil menyanyi. Memang masak khas untuk ibu bertuah! Ketam masak telur masih!. pergh terliur!

Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza -14

Baju Raya Dato’ Siti Nurhaliza

Raya dah nak dekat. Dato’ Siti Nurhaliza juga tak ketinggalan ingin keluarkan baju raya sendiri atas nama Kallista. Bukan setakat baju raya, tapi tudung pun sekali.

Lebih kurang 4 design baju raya dengan 6 warna untuk setiap design. Menurut Dato’ Siti, baju raya kurung moden akan dikeluarkan dalan 200 helai sahaja bermula saiz S sehingga XL. Bab harga, standard harga kata Dato’s Siti. Dalam RM150 dan ke atas.

Nampak gaya memang tahun ni beraya dengan baju Dato’ Siti Nurhaliza la.  Phewww…

Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza -9

This slideshow requires JavaScript.

Ini boleh dikatakan best moment aku la sepanjang tahun ni sebab dapat jumpa Dato’ Siti Nurhaliza. Cuma terkilan sikit, gambar selfie dengan Dato’ Siti Nurhaliza tak masuk camera. Hilang..

Mother's Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza -16

Terima kasih OMG Fest! kerana menjemput kami bersama-sama meraikan hari ibu.

Cik Na

Cik Na

"The past cannot be changed. The future is yet in your power girl."

Leave a Reply