Month: August 2014

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta. Tema Merdeka yang ke 57 iaitu pada tahun 2014. Tema di ambil sempena laguWarisan dari Allahyarham Sudirman.  Alhamdulillah, sehingga sekarang masih lagi meriah sambutan kemerdekaan kalau tengok di kaca Tv. Cuma bagi aku makin besar makin kurang meriah. Bukan sebab tak ada sambutan, sebab diri sendiri pun tersambut. Masa …

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta Read More »

Piala Malaysia 2014 Astro Arena

Keputusan Perlawanan Piala Malaysia 30 Ogos 2014

Assalamualaikum. Tak tercapai nak letak link live streaming Terengganu vs Kedah malam ni. Rumah saya tak ada astro channel 802. Yang ada astro arena 801. Jadi, terpaksa la cari live streaming untuk tengok perlawanan Terengganu vs Kedah. Tapi tak kesampaian sebab server asyik down je. Papa pun tak dapat tengok. Huhu.. Keputusan penuh perlawanan hari ini …

Keputusan Perlawanan Piala Malaysia 30 Ogos 2014 Read More »

Lorong-lorong mural Kampung Cina 19

Mural Kampung Cina (China Town) Kuala Terengganu

Assalamualaikum.. Dah agak lama tak berjalan-jalan di Kampung Cina. Dulu masa kecil sekitar kawasan Kg. Cina, Pasar Payang dan Bukit Puteri la menjadi tempat permainan. Dan kebiasaannya setiap kali Chinese New Year, saya akan berjalan mengikut tarian naga ke setiap rumah kawasan Kg. Cina. Best. Sangat teruja masa kecil-kecil dulu. Sekarang dah besar, memang tak la …

Mural Kampung Cina (China Town) Kuala Terengganu Read More »

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Pengantin Murah

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Murah

Assalamualaikum.. Untuk menjimatkan kos kahwin along saya dan kakak saya, kad kahwin saya design sendiri. Idea kad kahwin kami brainstorm minta pandangan keluarga. Dari dulu lagi saya dah angan-angan nak deisgn kad kahwin untuk adik beradik saya yang akan kahwin. Alhamdulillah. Termakbul juga hasrat tuh. Tempahan Kad Kahwin Depan Belakang Mula-mula saya design buat design …

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Murah Read More »

Anak-anak belalang - Main Guli 1994

Nostalgia Anak-anak Belalang – Main Guli (1994)

Assalamualaikum.. Haish.. betul betul nostalgia.. Ingat lagi kat anak-anak belalang? Haha.. Dulu zaman aku kecil memang famous la dengan Anak-anak belalang ni. Ditubuhkan pada 26 Ogos 1994 oleh Bat Latif. Lagu yang popular dia Main Guli. Ada lagi satu lagu dia Nyut-nyut. Dalam album dia ada banyak lagu. Tapi lagu orang lain juga yang di …

Nostalgia Anak-anak Belalang – Main Guli (1994) Read More »

Kisah benar MH17 penerimaan isteri Allahyarham Ahmad Hakimi

Kisah Benar Ketabahan Isteri Ahmad Hakimi Saat MH17 Terhempas

Assalamualaikum. Salam takziah kepada semua keluarga mangsa #MH17. Hari ni sebanyak 17 jenazah dan 3 abu mayat di bawa pulang ke Malaysia.  Dan hari ni kita saksikan Majlis Penghormatan MH17 yang berlangsung di KLIA. Sibuk dengan ingin mengetahui berita terkini majlis ini, saya terjumpa sebuah blog milik kawan baik kepada isteri Allahyarham Ahmad Hakimi, iaitu …

Kisah Benar Ketabahan Isteri Ahmad Hakimi Saat MH17 Terhempas Read More »

Lenovo Internal Storage Penuh

Masalah Internal Storage Penuh pada Handset Lenovo

Assalamualaikum. Geram rasa sebab selalu dapat notification bagitau Internal Storage is full.  Kalau ikutkan, selepas rooted Lenovo S820 mempunyai 2GB Internal Storage. Tapi masih lagi tak cukup. Kadang-kala geram juga. Tapi mujur jumpa cara-cara nak atasi masalah Internal Storage yang penuh ni.. Handset lenovo ni pelik sikit sebab storage dia terasing. Maksud saya, kita kene pilih storage mana yang …

Masalah Internal Storage Penuh pada Handset Lenovo Read More »

Scroll to Top