Month: July 2015

Resepi Kuah Yong Tau Fu

Resepi Kuah Yong Tau fu. Pertama kali buat sebab nak makan Yong Tau Fu. Nih semua gara gara adik aku yang mengidam kot.. Hahaha.. Tup tup jumpa resepi dan tertarik dengan bahan yang digunakan memandangkan bahan tersangat terhad. Ada resepi kuah yong tau fu guna taucu, rasa macam agak pelik,.. tapi yang aku buat ni tak …

Resepi Kuah Yong Tau Fu Read More »

Aqu Skincare di Watson

AQU Skincare It’s Me kini berada di Watson!

Hi, AQU, penjangaan kulit muka buatan Malaysia kini secara official telah melancarakan produk rangkaian pertama penjagaan kulit yang diberi nama “It’s me” di Kelab Golf Selangor baru baru ini. Kini produk aQu – It’s Me telah berada di Watson seluruh Malaysia. Fakta mengenai aQu – It’s Me Merupakan produk kecantikan berasaskan air yang mengandungi ekstrak tumbuh-tumbuhan …

AQU Skincare It’s Me kini berada di Watson! Read More »

Main Laser tag di Galastic Laser Midvalley

Main Laser Tag di Galactic Laser, Midvalley. Tips Menang Laser Tag?

Hi, Laser tag di Galactic Laser Midvalley salah satu lagi indoor activities yang boleh dilakukan satu keluarga. Apa yang aku suka, laser tag ini tak sakit macam main paint ball. Boleh lebam woo. Tapi ini hanya dengan laser dan sound effect buatkan yang main tu teruja. Memang tak sakit dan puas hati. Baru-baru ni sempena …

Main Laser Tag di Galactic Laser, Midvalley. Tips Menang Laser Tag? Read More »

GempakBox Hosting Terbaik Pilihan Blog Saya! Tak Banyak Masalah!

Assalamualaikum… Rasanya dah setahun lebih saya guna GempakBox hosting. Sebelum ni saya pakai Netkl! Memandangkan saya tak mampu nak bayar NetKL dah untuk hosting blog saya dulu. Lagipun sekarang saya kurang aktif berblog personal sebab ada banyak blog lain kena handle. Tapi saya masih mengharapkan hosting saya boleh tampung trafik yang tinggi kalau ombak rindu …

GempakBox Hosting Terbaik Pilihan Blog Saya! Tak Banyak Masalah! Read More »

Kacang Pool Haji 2

Kacang Pool Haji, Larkin Memang Sedap!

Hi, Johor. Orang kata negeri yang sememangnya syurga makanan bagi penggemar makan. Kebetulan pergi Majlis Kahwin Alep & Syaza di Johor, so singgah sebentar disana. Saya tak pernah makan pun Kacang Pool. First impression tentang kacang pool adalah roti yang dimakan bersama dengan kuah kacang. Kuah yang mengandungi kacang pool yang di blend. That’s it! Rupa-rupanya…. …

Kacang Pool Haji, Larkin Memang Sedap! Read More »

Scroll to Top